top of page

Verblijf

Over Mas le Braud

Mas le Braud is het centrale deel van een 500 jaar oude Mas (herenboerderij), en werd volledig in natuursteen (granietblokken) opgetrokken.

Ons vakantieverblijf bestaat uit 3 charmante stenen huisjes rond een centraal gelegen terras en zwembad:

  • L’Auberge tot 5 personen (2 + 3)

  • Le Panorama tot 5 personen (2 + 3)

  • Le Grenier tot 5 personen (2 + 2 + 1)

De 3 huisjes zijn apart te huur en bieden comfort en privacy voor elk gezin.
De ruime houten terrassen, het zwembad en een sfeervolle gewelfde 'BAR' zijn gemeenschappelijk te gebruiken.


De woningen kunnen ook samen 

gehuurd worden (per 2 of 3 huisjes) en kunnen zo plaats bieden voor een groep of voor 2 of 3 gezinnen met kinderen die samen met vakantie gaan.

Ondanks de ligging midden in een regionaal natuurpark is er gratis internet (wifi) voor onze gasten en is er goed bereik voor gsm.

Deze 3 gîtes zijn onderdeel van een klein gehuchtje Le Braud, (typisch voor deze streek) nabij het mooie kunstenaarsdorpje Laboule op een hoogte van ongeveer 650m.

De gîtes liggen midden in een natuurgebied "les Monts d'Ardèche" in de Zuidelijke Ardèche en is een oase van rust en stilte met een prachtig vergezicht op een vallei (de Mont Ventoux is bij helder weer zichtbaar op 100 km afstand!).

Bij heldere nachten  is de ongerepte sterrenhemel nog  perfect zichtbaar zonder enige lichtpolutie!

Deze streek leent zicht perfect voor prachtige wandeltochten (GR-routes in nabijheid), maar ook voor stevige fietstochten (zowel op de weg als off-road) en vele andere berg - of watersporten waaronder canyoning, bergklimmen, kanovaren op de Ardèche en zijrivieren, zwemmen in de rivieren, ....

Het zuidgericht zwembad biedt heel wat waterpret. Onderaan ons terrein ligt er een klein riviertje met enkele ondiepe waterbassins waarin kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven in ondiep natuurlijk water.

Ook uitstappen naar diverse charmante stadjes en dorpjes  in de omgeving (waarvan enkele tot de mooiste van Frankrijk behoren zoals Balazuc, Voguë en Labeaume)  zijn zeker aan te raden.

De streek is ook zeer rijk aan restaurantjes die tegen ongelofelijke prijzen (naar Belgische normen) een heerlijk menu serveren inclusief de zalige streekwijnen.

DSC_0657.jpg

Echt culinair eten kan natuurlijk ook in de ruimere omgeving (denk maar aan het sterrenrestaurant 'Likoké 'van Piet Huysentruyt in Les Vans).

Reserveer wel tijdig.

bottom of page