Huurvoorwaarden & huisregels

Lees deze voorwaarden voordat u een reservatie maakt.

Huurtarieven
De reservatie is pas geldig als het voorschot van 30 % van het huurbedrag is overgemaakt op ons rekeningnummer.
Het resterende huurbedrag (70 %) samen met de waarborgsom van € 200 per huisje dienen uiterlijk 1 maand voor de aanvang van de huurperiode overgemaakt te worden op hetzelfde rekeningnummer.

 

Indien een huisje voor 2 opeenvolgende weken gehuurd wordt, moet maar één maal waarborg betaald worden.

De waarborg wordt binnen de 4 weken na verblijf terugbetaald via overschrijving, met aftrek van eventuele gemaakte kosten.

 


Lakenpakket  (OPTIE)
Huur lakenpakket (niet verplicht, je mag zelf lakens en kussensloop meebrengen)
€ 15/bed (enkel of dubbel): te regelen ter plaatse met de sleutelbeheerder

Algemene Huurvoorwaarden

Eindschoonmaak
De eindschoonmaak (€ 55 per woning) wordt ter plaatse contant aan de sleutelbeheerder betaald.

Toeslagen

Toeristenbelasting (Taxe de Séjours) (vanaf 18 jaar): 1,5 €/ per dag/ per persoon  (kinderen onder 18 moeten geen Taxe de Séjours betalen)

Waarborg
Waarborg: € 200 per woning

Indien de huurder het saldobedrag niet tijdig betaalt, of na betaling ervan alsnog afzegt vervalt de reservatie en verliest hij het betaalde voorschot.

Annulatievoorwaarden:
Bij annulatie tot 3 weken voor vertrek wordt enkel het voorschot (30 %) aangerekend.
Bij 
annulatie binnen de 3 weken voor vertrek wordt het volledige saldo aangerekend.

Het is aangeraden om een annulatieverzekering te nemen.

Indien het van overhand niet toegelaten is om naar Frankrijk te reizen (bv t.g.v. Covid19), kan de reis kosteloos uitgesteld worden (bijvoorbeeld naar het volgend jaar).

Sleuteloverdracht en eindschoonmaak
De sleutels worden op de aanvangsdatum ter plaatse overhandigd door onze sleutelbeheerders tussen 16.00-17.00 uur. Eric van L'Xpérience zal jullie ontvangen en rondleiden.


Indien u niet tijdig ter plaatse geraakt, dient u te verwittigen en iets concreet af te spreken.


Op de laatste dag van de huurperiode worden de sleutels terug overhandigd voor 10.00 uur, tenzij anders overeengekomen. Indien er iets in de woning beschadigd werd of kwijt is geraakt, dient u dit vóór vertrek kenbaar te maken. 

Telefoonnummers

Eric & Rinell (L'expériance)
0033/475 87 24 94 (= vast toestel!)
0033/761 09 90 34 (= gsm)

Huisregels 

(ook na te lezen in een map in elk huisje)

 

Het welzijn en de veiligheid van u en uw kinderen tijdens uw verblijf zijn onze hoogste prioriteit. Lees daarom dit onderdeel van de map grondig door.

 

Zwembad

 • VEILIHEID: Conform de Franse wet hebben wij afsluitbare hekjes geïnstalleerd zodat alle toegangen tot het zwembad kunnen worden afgesloten. Er is tevens een alarm geplaatst op de rand van het zwembad, dat alarm geeft bij grote golfbewegingen van het water (op en af te zetten met sleuteltje dat ophangt in de aanpalende kelder).
  Maar dit kan ook een vals gevoel van veiligheid veroorzaken. Laat kleine kinderen NOOIT zonder toezicht aan het zwembad. De verantwoordelijkheid voor het gebruik van het zwembad blijft bij de ouders (huurders). De eigenaar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.
  Zorg voor permanent toezicht indien de kinderen gebruik maken van het zwembad.

 • 1 x per week komt de onderhoudsman van het zwembad om het zwembad te reinigen. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag.

 • Wij vragen om alle zwembadspeelgoed na gebruik dagelijks op te bergen in de daartoe voorziene box. Iedereen begint graag een dag aan het zwembad waar alles proper en netjes is.

 • Aan het zwembad is er een koele, gewelfde kelder. Het zwembad en de gewelfde kelder zijn gemeenschappelijk evenals alle houten en stenen terrassen.

 

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegelaten in de huisjes.

 

Roken
Wij vragen u vriendelijk om binnen niet te roken.
Mensen die toch roken dragen extra zorg voor hun sigarettenpeukjes. Door de vaak aanhoudende droogte is hier alles zeer ontvlambaar. 

BBQ
Elk huisje beschikt over een BBQ en een metalen emmer (kelder). Barbecueën is enkel toegestaan op het stenen terras. Gelieve na gebruik de BBQ schoon te maken. De afgekoelde assen kunnen in de voorziene metalen emmer geschept worden.

 

Afval
Alle huisafval en glas dienen door de huurder gescheiden weggebracht te worden. Richting Valos, Le Monteil en voorbij Laboule richting Valgorge zijn er langs de weg kleine containerparkjes waar je alle afval kwijt kan.

 

Tv, schotelantenne
Gelieve de Tv-instellingen en deze van de schotelantenne niet te wijzigen zodat iedereen kan genieten van de reeds voorgeselecteerde posten. De eigenaars zijn niet verantwoordelijk voor eventueel uitvallen van de satelietverbinding.

 

Feesten
Uiteraard staat het u vrij om gasten te ontvangen. Grote feesten (aan het zwembad) zijn niet toegestaan.
Na 22u  is het niet toegestaan om nog veel herrie te maken.
Gelieve respect te hebben voor de rust en stilit die er hier heerst.

 

Auto's en parkeren
Rechts van de 3 huisjes is er een zone waar de wagens loodrecht t.o.v. de straat geparkeerd kunnen worden

 

Houtkachels
Mocht u de houtkachel willen gebruiken in huisje 1 of 3, dan kunt u hiervoor wat hout vinden in de bossen  of kopen bij plaatselijke verdelers. Bij vertrek dient de openhaard proper achtergelaten te worden. 

 

Gebruik elektriciteit
Om te vermijden dat zekeringen afslaan vragen wij niet alle elektrische toestellen gelijktijdig aan te zetten. Na een uitval kan de hoofdschakelaar (witte schakelaar) weer aangezet worden. Deze bevindt zich rechts van de deur naar de tussenkelder (op weg naar het zwembad). De verhuurder is niet verantwoordelijk voor eventuele panne of tijdelijk uitvallen van het elektriciteitsnet.

 

Elektrische toestellen
Elke huisje beschikt over een vitrokeramisch kookvuur, een oven, een microgolf (of combi), een koffiezetapparaat, een koelkast met vriesvak, een mixer, een strijkijzer, een wasmachine, een haardroger, een satelliet-tv, een HIFI-installatie. Al deze toestellen zijn normaal gezien in goede staat. Gelieve er dan ook respectvol mee om te gaan. Huisje 1 is ook voorzien van een vaatwasmachine.

Buitenverlichting
Schakel voor het slapengaan alle buitenverlichting uit op de terrassen.
Aan de straatzijde en trap zijn er 3 gevellampen op zonne-energie die automatische branden bij het vallen van de duistenis; deze kunnen niet uitgezet worden.

Verwarming
Het huis wordt verwarmd met elektrische radiatoren. Controleer steeds bij het verlaten van de woning dat alle verwarmingselementen uit staan en laat ze niet onnodig lang branden. Het zijn echte energieverslinders. 
Geen handdoeken of klederen laten drogen op deze elektrische verwarmers (brandgevaar!)
In huisje 1 en 2 is er ook een houtkachel. Gelieve er veilig mee om te gaan .

Elektriciteit
Bij onweer kan het zijn dat er een stroompanne is. Check altijd na een uitval de hoofdschakelaar. Deze bevindt zich rechts van de deur naar de tussenkelder (op weg naar het zwembad). Bij uitval de schakelaar terug aanzetten.

Wifi (Orange)
Er is draadloos internet (WIFI) beschikbaar in de 3 huisjes. Het paswoord wordt U bezorgd door Eric bij aankomst. De verhuurder is niet aansprakelijk in geval van slecht bereik of tijdelijk uitvallen van het internet (bv na een onweer). Er wordt de gasten gevraagd om bij (aangekondigd) onweer de algemene stekker van de Wifi uit te trekken (zowel stroom- als internetkabel). Deze  bevinden zich links van de deur naar de tussenkelder (op weg naar het zwembad).

Inbraak
Er wordt gelukkig zelden of nooit ingebroken in dit rustige gebied. Toch dient u ter bescherming van uw en onze eigendommen, er altijd voor te zorgen dat de ramen en deuren afgesloten zijn bij elk vertrek.

Privé
Onze privé zaken staan in de gesloten privé tussenkelder. Deze is niet toegankelijk voor de huurders.

Spelletjes
Er zijn verschillende spelletjes en speelgoed ter beschikking van de huurders. Wij vragen u het materiaal te respecteren en het na gebruik terug op te ruimen.

Er is ook een tafeltennistafel ter beschikking van onze gasten. Best zelf paletten en balletjes meebrengen.

Petanque
Er is een petanquebaan voor het aanpalende meesterhuis. Dit mag gebruikt worden door de gasten enkel voor petanque.

Best zelf petanqueballen meebrengen.

 

Vertrek
Bij vertrek dient u rekening houden met het volgende:

 • Alle huishoudelijk afval wegbrengen; u vindt op haast alle wegen naar beneden (richting Valgorge) kleine containerparkjes waar u afval kwijt kunnen. Afval sorteren; glas, pmd, plastiek, karton en restafval;

 • BBQ en openhaard terug schoonmaken, gebruik hiervoor ook onze metalen afvalemmers voor de as;

 • Zowel binnen als buiten alles weer op dezelfde plaats zetten per huisje (ook borden, glazen, bestek, stoelen..)

 • Koelkast en vriesvak volledig leeg en proper maken

 • Alle bederfbare etenswaren uit de kasten verwijderen

 • Eventueel de olijfolie, balsamico en kruiden bijvullen

 

Nuttige Tips

NOODNUMMERS:

 • Ambulance (S.A.M.U): 18 of 112

 • Brandweer: 18 of 112

 • Politie: 17

 • Gemeentehuis (Mairie) 0033-475889862

 • 112 internationaal noodnummer

 

BAKKERIJ EN SUPERMARKTEN
De dichtstbijzijnde bakker vind je in Valgorge (8 km). Hier zijn ook vrijwel alle levensmiddelen en vleeswaren te koop (ook open op zondag). Grote groepen bestellen best brood op voorhand. Een Nederlandstalige krant is daar ook verkrijgbaar.

Er is ook een warme bakker in Rocles (8 km)

Er is een supermarkt Carrefour (dagelijks open van 8 u tot 20 u + zondagmorgen van 8u tot 13u) net buiten Largentière (met goedkoop tankstation). Deze ligt langs de reisweg als u naar Laboule rijdt.
Er zijn ook diverse supermarkten in Joyeuse en in Rosières (Carrefour, Champion, Intermarché,...) op 25 minuten rijden.

Een aantal supermarkten is ook op zondag geopend. Dit varieert wel eens (seizoensgebonden).

 

MARKTEN

 • dinsdagvoormiddag : Largentière

 • woensdagvoormiddag : Joyeuse

 • zaterdagvoormiddag : Aubenas & Le Vans

 • zondagvoormiddag: kleine markt in Valgorge

 • vrijdagavond 18u : kleine markt & café in Laboule (enkel in hoogseizoen)

 

Voor restaurants en andere ontspanningsmogelijkheden zie rubriek ‘Activiteiten’.